550 лева не достигат за операцията на 3-годишния Димо Димов

...
550 лева не достигат за операцията на 3-годишния Димо Димов
Коментари Харесай

550 лв. не достигат за операцията на малко дете

550 лв. не доближават за интервенцията на 3-годишния Димо Димов Танев от Хасково. Досега малчуганът е претърпял 7 интервенции на устата, устните, носа и ушите. Той се ражда с вълча уста и дисторция на лицето, болести, които го освидетелстват със 100% неработоспособност. Момченцето има и вродена херния. Родителите на Димо поставят огромни старания за възобновяване на лицето му и той минава сполучливо 7-те интервенции в Пловдив, където го оперират професорите Юрий Анастасов и Гюлев, на които фамилията е доста признателно, оповестява в. Марица.
От няколко месеца и майката, и бащата на Димо са без работа и не могат да обезпечат средства за плануваната през октомври интервенция в УМБАЛ " Свети Георги ". Тя ще бъде още веднъж на вълчата уста, с цел да може да се оправи захапката на момчето. Интервенцията ще бъде осъществена от проф. Юрий Анастасов и е била отсрочена заради ремонт в болничното заведение. Бащата на Димо - Димо Стефанов работи на частно в строителството, когато има обекти. Майка му Христина Димитрова е работила 19 години на бензиностанция, само че преди няколко месеца излиза в болнични и по-късно я съкратили.
От два месеца са спрени и сумите, които получават от инвалидната пенсия на детето, тъй като са сменили адреса. Преди се водихме на улица " Хризантема " 6, а в този момент детето е записано на адреса на майка си. По закона за уседналост откакто преместването е в границите на същия регион на ТЕЛК-а, не би трябвало да се приключва помощта. Затова родителите му са завели дело номер 1662/17 от 21.09.2017 година против лекарската комисия.
" Нуждаем се от 550 лв. за интервенцията и още толкоз, с цел да заплатим престоя си в болничното заведение в Пловдив, пътните разноски, споделя бащата на тригодишното момче.
Ако можете да помогнете, банковата сметка на майката на Димо - Христина Димитрова Димитрова, е:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР