55 бяха избирателните секции в САЩ. Не е имало никакви

...
55 бяха избирателните секции в САЩ. Не е имало никакви
Коментари Харесай

Как гласуваха българите в САЩ и Австрия?

55 бяха изборните секции в Съединени американски щати. Не е имало никакви проблеми, а изборите са минали безпрепятствено, увери журналистът Христофор Караджов.

" Не е имало проблеми с отварянето на секциите. Бяхме в Ориндж Каунти, където изборната интензивност беше малко по-висока от тази през ноември - с към 10-15%. На другите места също имаше по-висока изборната интензивност. Поредицата от избори през 2021 година не разубеди гласоподавателите да вземат участие ", показа той в ефира на " България заран ".

" " стана втора или трета мощ в Съединени американски щати, според от изборната секция. При нас са втора мощ с 21,4%, " " са преобладаваща мощ с 42,3% ", означи Караджов.

Подадените заявки в Австрия за гласоподаване от нашите сънародници бяха едвам 758. Изборният ден протече обикновено и не са регистрирани нарушавания.

" Имаше напълно лек проблем при погрешно слагане на картата в машината. Той беше бързо отхвърлен. Само с машина се гласуваше, имаше много по-малко хора от последния път. Не е имало скупчвания и опашки. В края на деня ми изпратиха записка от секцията в Залцбург, че 269 души са дали своят вот общо за всички партии ", сподели за феновете на Bulgaria ON AIR кореспондентът ни Гергана Нанкинска.

" Хората се надяват на по-добро бъдеще за България, на по-добро обучение и здравна система. Надяват се политиците да съблюдават предизборните си обещания. Някои имат вяра, други споделят, че я губят, тъй като към този момент са много разочаровани ", сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР