53 журналисти от програмата Хоризонт на Българското национално радио настояват

...
53 журналисти от програмата Хоризонт на Българското национално радио настояват
Коментари Харесай

53 журналисти от БНР искат оставката на управителния съвет

53 публицисти от програмата " Хоризонт " на Българското национално радио упорстват за оставката на управителния съвет на публичната медия в писмо до Съвета за електронни медии (СЕМ), заяви осведомителният уебсайт Клуб Z.

Реакцията им е във връзка със сигнала от петък на трима от членовете на УС до прокуратурата и държавната финансова ревизия против новия общоприет шеф на радиото Андон Балтаков.

Сигналът е поради контракти за доставка на електрическа енергия за БНР за 244 000 лв. с Данък добавена стойност за една година, подписани от Балтаков, само че без да са съгласувани с УС и в несъблюдение на процедурите по оповестяване на публични поръчки. По думите на Балтаков до договора се е стигнало в изискванията на " безспорен форсмажор ", при който е имало риск радиото да остане без електрозахранване.

Авторите на сигнала до прокуратурата са Стефан Ташев, Мария Маркова и Галя Тренчева. Те са " завещание " на Балтаков от предходния общоприет шеф на радиото – Светослав Костов, чийто мандат бе преустановен предварително от Съвет за електронни медии поради невижданото замлъкване на стратегия " Хоризонт " и опита дългогодишната журналистка Силвия Великова да бъде свалена от ефир предходната година.

До обстановката новият общоприет шеф да работи с препоръчаните от Костов членове на УС се стигна поради Закона за радиото и малкия екран, съгласно който няма по какъв начин Съвет за електронни медии да приключи мандата на УС. Единственият метод да бъдат определени нови членове преди да изтече мандатът на старите, е те сами да се откажат от постовете си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР