5200 приватизационни сделки могат да бъдат разследвани и ако някъде

...
5200 приватизационни сделки могат да бъдат разследвани и ако някъде
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ще могат да се разследват над 5000 приватизационни сделки


5200 приватизационни покупко-продажби могат да бъдат разследвани и в случай че някъде се открие закононарушение, да се носи наказателна отговорност. Това разгласи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка предлагането на партията Народното събрание да направи конституционни промени, посредством които да отпадне отминалостта за следствие на приватизационните покупко-продажби и те да могат да бъдат проверявани без ограничавания обратно във времето. " Защото минаха много години от по-голяма част от покупко-продажбите, някои от предприятията към този момент не съществуват, а други са препродадени няколко пъти ", разяснява още той.

" Предлагаме да се сътвори опция за органите на правосъдната власт, на прокуратурата, да продължат да проверяват сходни покупко-продажби, за които в този момент има давностен период. За някои покупко-продажби той е изминал преди 15 години и хората, които са направили закононарушения, към този момент спят спокойно”, сподели Биков. Той добави, че има в действителност съмнителни приватизации, само че не даде съответни образци.

" Ние не сме срещу приватизацията по принцип. Този инструмент беше извънредно нужен в първите години на прехода, когато държавната благосъстоятелност се трансформираше в частна. Ние обаче организирахме този развой и постепенно, и много мръсно”, сподели още депутатът.

Според думите му " генезисът на корупцията е там " (в приватизацията – бел. ред.) " През 1991 – 92 година едни хора фактически се разсъниха богати за една вечер и българите не можаха да схванат по какъв начин ", сподели още Биков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР