52-годишна жена от стражишкото село Камен се самозапали, предаде БГНЕС.

...
52-годишна жена от стражишкото село Камен се самозапали, предаде БГНЕС.
Коментари Харесай

Жена се самозапали, защото нямала пари за лекарства

52-годишна жена от стражишкото село Камен се самозапали, съобщи БГНЕС.
 
Причината – фамилията й нямало средства, с които да обезпечава животоподдържащите медикаменти за тежкото заболяване, с което от година се борела. Инцидентът е станал през вчерашния ден, 14 февруари.

 
В момента дамата е настанена в клиниката от изгаряния в Института „ Пирогов “, където лекарите са борят за живота й. В последните години 52-годишната жена била персонален помощник на брачна половинка си, който се бори с тежки увреждания в резултат на претърпян инфаркт. Преди година обаче лекарите й сложили тежката диагноза „ цироза на черния дроб “ и й назначили скъпоструващо лекуване, което обаче фамилията не може да си разреши.
 
„ Болна беше, няма пари да се лекува, мъжът й болен с инфаркт, нямаше пари да се лекува. Просто доста тежко положение, омръзна й живота и вика аз ще се убия, нямам пари да се церя! “, съобщи Дичка, сестра на запалилата се.
 самозапалила в село Камен БГНЕС
Вчера преди обед дамата излязла на двора в къщата си, запалила купчина остарели облекла и съзнателно се хвърлила в пламъците.-->
 
„ Аз като я видях побягнах незабавно, изгасих огъня по нея, извикахме кола за спешна помощ и това беше! “, сподели Дичка.
 самозапалила в село Камен БГНЕС
Жената била откарана във Великотърновската болница, където лекарите открили, че има 70 % изгаряния по тялото и незабавно била превозена в „ Пирогов “, където сега се борят за живота й.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР