510 мастърбокса (5 100 000 къса) контрабандни цигари задържаха митническите

...
510 мастърбокса (5 100 000 къса) контрабандни цигари задържаха митническите
Коментари Харесай

Митничари задържаха огромно количество конрабандни цигари

510 мастърбокса (5 100 000 къса) контрабандни цигари задържаха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Пристанище Силистра.

На 07.11.2022г. вечерта митническите чиновници стопират за инспекция товарен автомобил с румънски регистрационни номера. Водачът е заявил, че транспортира хигиенични материали за Румъния, само че в хода на инспекцията в предната част на ремаркето инспекторите откриват 17 палета с цигари без български акцизен бандерол. Общото количество на арестуваните от митническите управляващи цигари е 510 мастърбокса или общо 5 100 000 къса цигари.

По случая Районна прокуратура–Силистра притегли към наказателна отговорност 33-годишен мъж, румънски жител, за закононарушение по член 234, алинея 3, т. 3, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е упрекнат в това, че държал акцизни артикули без бандерол, като предметът на закононарушението е в огромни размери.

С разпореждане на наблюдаващ случая прокурор Й.Ш. е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Предстои настояването за налагане на най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на него да бъде импортирано за разглеждане. Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Силистра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР