51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до смърт приятелка

...
51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до смърт приятелка
Коментари Харесай

Свидетел на последните мигове от живота на пребитата до смърт Анелия: Лежеше неподвижна и плачеше


51-годишният Бисер Борисов, който на Коледа преби до гибел другарка в карловското село Ведраре, получи своето наказване. Той изцяло призна виновността си и единствено за 2 часа се снабди с присъда, заяви trafficnews.bg.

По време на разпоредителното съвещание Бисер, в лицето на бранителя си – Теменужка Кривчева, изиска процесът да протече по съкратената процедура, признавайки всички обстоятелства и условия в обвинителния акт.

Той е с повдигнато обвиняване за причиняване на гибел в резултат на побой. Жертвата – 48-годишната Анелия е умряла три дни след нанасянето на жестоките удари. Мотивът – скандал след солидна почерпка с алкохол.

От прокуратурата желаеха затвор за Борисов в размер на минимум 5 години.



„ Той е работил без да се замисли за следствията. Убийството е осъществено по несъобразителност, като след побоя на 25 декември жертвата – Анелия Парванова, е умряла чак 3 дни по-късно. Той е санкционирал приятелката си за това, че още веднъж е пила и е в тежък опиум. Причинил ѝ е тежки контузии в региона на главата. Бил е задължен да планува резултата от дейностите си. Налице е баланс сред смекчаващите и отежняващи виновността условия. Борисов е работещ, с чисто правосъдно минало, неосъждан. В същото време обаче, ударите са били брутални”, сподели наблюдаващият прокурор.

За особена свирепост към жертвата описа и представителят на почерненото семейство – юрист Светлана Паскалева. Тя е юрист на дъщерята и бащата на Анелия Парванова.

Паскалева цитира част от показанията на множеството очевидци по делото.

„ Съседи описват, че на 25 декември е имало заключен човек в банята. Освен това са чули писъци, крясъци и псувни. Наемодателят на Бисер и Анелия е разказала, че е виждала следи от кръв по стените и пода в жилището. През октомври е засякла Анелия, цялата посинена в региона на лицето. В деня на побоя Борисов е написал известие на жена си, в което е написал, че „ този път малко е прекалил с побоя”. Освен това ѝ е пратил видео, по какъв начин Анелия гола лежи неподвижно на дивана. Кадрите са пратени на още две дами, приятелки на Бисер и Анелия. Тези дами са го предиздвикали да се обади на Бърза помощ. Има доста очевидци, които описват даже и пред арбитър за ужасяващи неща за живота на Анелия и Бисер”, сподели Паскалева.

Тя преразказа показанията и на последния човек, видял жива Анелия. Това бил коледар, посетил дома на двойката.

„ Докато е пял, Анелия е била неподвижна на дивана, само че от самото начало е плакала. Жената е умряла в мъка, постепенно и трудно. Не е заслужавала подобен край. Настоявам за оптималната присъда”, сподели Паскалева. Клиентите ѝ предявиха и частен иск към Борисов, в общ размер на 400 хиляди лв..

За условна присъда пък настоя отбраната на Бисер.

„ Има доста фактори довели до гибелта на Анелия. Клиентът ми се е обадил на 26 декември на 112, само че откакто е споделил, че Парванова е пияна и не се разсънва, от централата са отказали да изпратят кола за спешна помощ. Мотива – точно пиянството. На идващия ден той още веднъж е потърсил помощ. Тогава чак е била изпратена кола за спешна помощ. Имаме данни, че Анелия редовно е злоупотребявала с алкохола. Заради това е падала и самонаранявала. Фаталните рани може да са от подобен вид рухване. В деня на побоя, тя сама е провокирала абсурда и е предизвикала клиента ми. Тук се касае за закононарушение след афект. Бисер Борисов не е рисков, не е съден, работещ човек е, на 61 години и постоянно се е грижел за Анелия. Настояваме за условно наказание”, сподели юрист Кривчева.

В последната си дума Борисов още веднъж изрази страдание.

„ Тя трябваше да е жива. Не заслужаваше това. Какво заслужавам аз ли? Каквото реши съдът ", сподели мъжът.

Въпреки думите му и желанието на отбраната му за условно наказване, Бисер получи затвор. Той е наказан на 6 години и 8 месеца отнемане от независимост. Присъдата е след редукция от 1/3, поради признанието за виновност.

Освен това Бисер е осъден да заплати и по 80 хиляди лв. обезщетение на околните на Парванова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР