50 процента от оранжериите в Европа не засяха. Видяхме, че

...
50 процента от оранжериите в Европа не засяха. Видяхме, че
Коментари Харесай

Явор Гечев: Европа да е по-смела в парите за земеделците

50 % от оранжериите в Европа не засяха. Видяхме, че продоволствената сигурност е нежна. Това съобщи земеделският министър Явор Гечев на 16-ия Коледен конгрес на „ Стандарт ” от акцията „ ДА! На българската храна ”.

Стратегическият проект е чисто нов инструмент. Той е друг от всичко сега. Няма съвършени стратегически проекти, сподели министърът и изясни, че документът включва всички ограничения и политики от последните 5 години.
-->
Стратегическият проект за земеделие  е тактиката, която би трябвало да реализираме. Изпълнен е с провокации,каза Гечев.

Да, мъчно се изяснява за какво ставките са по-ниски, за какво не можем да забележим парите на един земеделец в една ставка, а би трябвало да ги търсим в пет, за какво директните заплащания не са безусловни, а би трябвало да минават през зелени ограничения. И по какъв начин ще реализираме това, акцентира още Явор Гечев. Той разгласи, че задачата на министерството му не е просто да се даде информация на земеделските производители. Но да обезпечи тактика за развиване.

На мен ми се пада като дежа вю да приключвам стратегическия проект, който ред държавни управления са правили, сподели Гечев.

Той очерта сложната обстановка, в която работят земеделците. Цените на горивата отидоха до небето. 50% от оранжериите в Европа не засяха. Видя се, че хранителната сигурност е нежно нещо. Видя се, че не просто не е екологично да караш нещо от другия завършек на света, а и е доста скъпо, посочи министърът. Видя се, че при рецесии не би трябвало да имаме огромно единение, добави той.

Работата занапред стартира. Надявам се за има все по-бързо постоянно държавно управление. За стратегическия проект това е извънредно значимо. Не е най-правилното нещо краткотраен кабинет да взема тежки политически решения, без значение дали са верни или не, сподели още Гечев. И акцентира работата на 48-ото Народно събрание.

Народните представители в този парламент безусловно се схванаха на първо четене и одобриха закона за подкрепяне на земеделските производители, който да послужи за законното въвеждане на стратегическия проект, с цел да може всички сектори да се възползват, благодари на депутатите министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР