50-годишният търговец на обувки Любомир Славейков, който преби с метален

...
50-годишният търговец на обувки Любомир Славейков, който преби с метален
Коментари Харесай

Помните ли Любомир, който уби жестоко жена си с метален прът? Ето какво го очаква

50-годишният търговец на обувки Любомир Славейков, който преби с железен кол брачната половинка си Светла, а след това я ръга до гибел с нож, бе наказан на 18 години затвор от Софийски градски съд.

Той би трябвало да изтърпи наказването си при първичен непоколебим режим.

Припомняме, че нещастието се разигра на 25 февруари 2020 година Три седмици по-рано 48-годишната Светла напуснала фамилното жилище в жк " Обеля " и се преместила при родителите си в столичния квартал " Модерно предградие ". Причината – дамата имала извънбрачна връзка, за която Любомир научил. Между съпрузите, които имат три деца, всеки ден избухвали грозни кавги, като при следващия мъжът залепил устата на жена си с тиксо, с цел да не го лъже повече.

В последна сметка търговецът изгонил жена си и тя се пренесла при родителите си. Любомир обаче не можал да се помири с изневярата и решил да я убие, а след това да постави край и на своя живот. Преди да тръгне към дома на тъста и тъща си, той написал в обществената мрежа: " Честта е по-важна от живота ".

Когато дошъл, почнал да рита входната врата и да крещи, че ще убие Светла. Изплашената жена незабавно позвънила на сина си, позвънила и на другар, който подал сигнал до Девето РПУ.

Макар че и синът на Светла, и служителите на реда се отправили неотложно към адреса, те пристигнали прекомерно късно. След като не съумял да разбие вратата, Любомир счупил прозорец и нахълтал в къщата. Той носел железен кол, с който почнал да удря мощно жена си по главата, тялото и крайниците. След това сграбчил от кухнята нож и я намушкал 6 пъти в гърдите. Светла издъхнала за минути.

Любомир пробол и себе си в региона на сърцето, прострелял се с газов револвер, а след това прерязал вените на китките си. Обаче извадил шанс. Екип на " Спешна помощ “, дошъл да избавя брачната половинка му, избавил него. Убиецът бил транспортирал в " Пирогов ".

Според обвиняването гибелта на 48-годишната Светла Славейкова е настъпила по изключително непосилен метод, защото тя е живяла прочут интервал от време след породените ѝ травматични увреждания, опитвала се е интензивно да се съпротивлява и е била в психическо и прочувствено положение да осъзнава обстановката и да изпитва мощни болки и премеждия.

Обвиняемият е показал особена свирепост при осъществяване на закононарушението, защото е нанесъл на брачната половинка си голям брой поредни удара с нож.

Светла Славейкова е била подложена на редовно психическо принуждение от брачна половинка си, изразяващо се в обиди и унижения и е била наложително отстранена от него от фамилното жилище, заради което убийството е осъществено в изискванията на домашно принуждение, допълват още от прокуратурата.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР