50-годишен мъж е задържан вчера в София и обвинен за

...
50-годишен мъж е задържан вчера в София и обвинен за
Коментари Харесай

Ливанец, подкрепящ „Ислямска държава“, проповядвал джихад у нас

50-годишен мъж е арестуван през вчерашния ден в София и упрекнат за това, че приканва за свещена война по отношение на жителите на Израел и Съединени американски щати .

Това стана известно на брифинг, в който вземат участие ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова , заместник-градските прокурори Христо Кръстев и Иво Илиев , основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Любомир Николов.

Задържаният е женен, със приблизително обучение. Имал е военен опит и е взел участие във военни дейности .

Действията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са били предизвикани от сигнал от Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/, получен през вчерашния ден към 17:00 часа . Мъжът е изпратил видеоклип до двама души, в който той е облечен със характерно облекло и приканва към свещена война.

Мъжът е роден в ливанската столица Бейрут и се допуска, че е палестински жител . Задържан е за до 72 часа. При акцията по арестуването му са открити и конфискувани компютри, хладно оръжие и знаме на „ Ислямска страна “ , както и материали, които до този миг към момента не са преведени на български език. 

Обвиняемият е оправдан, откакто е осъждан за трафик на мигранти през 2016 година. Той е с непрекъснат статут, живее в България от 1996 година и е прочут на службите и с концепциите за поддръжка на „ Ислямска страна “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР