5-месечното бебе със съмнение за неуточнения остър хепатит не е

...
5-месечното бебе със съмнение за неуточнения остър хепатит не е
Коментари Харесай

Бебето в пловдивска болница със съмнение за хепатит не е имало контакти с други деца

5-месечното бебе със подозрение за неуточнения изострен хепатит не е имало контакти в други деца. Това демонстрират изследванията, извършени досега от Регионалните здравни инспекции в Пловдив и Пазарджик.

Детенцето е от Пазарджишко, само че сега се лекува в детската онкохематология на пловдивската Университетска болница „ Свети Георги”. То е със повишени чернодробни ензими. Има подозрения и за други болести, само че те не могат да се потвърдят, до момента в който не излязат резултатите от проучванията.

„ Колегите са се усъмнили, защото детето е било суспектно за хепатит, и са изпратили проба в Националния център по заразни и паразитни болести”, изясни пред TrafficNews шефът на РЗИ-Пловдив доктор Сийка Димчева. В Пловдив е направено и началното епидемиологично изследване.

В момента такова правят и здравните инспектори в Пазарджик. „ Проучваме фамилната среда. Това, което знаем досега, е, че детето е само в фамилията. Няма фамилна обремененост. Не е било контактно с други деца”, заяви пред наш кореспондент шефът на РЗИ-Пазарджик доктор Хюля Шериф.

Тя посочи, че досега не са съумели да се свържат с други родственици, с изключение на с майката, който обаче е в болничното заведение в Пловдив дружно с детето си.

Резултатите от Националния център по заразни и паразитни заболявания се чакат идната седмица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР