5 км. автомагистрален път с 2-километров пътен тунел се въвеждат

...
5 км. автомагистрален път с 2-километров пътен тунел се въвеждат
Коментари Харесай

Грома Холд изпълни уникално укрепващо тунелно съоръжение на АМ Струма при Железица

5 км. автомагистрален път с 2-километров пътен тунел се вкарват в употреба като част от Автомагистрала „ Струма “ в правата сред Благоевград и Симитли. Част от сектора е и значимото тунелно оборудване, укрепващо свлачището при с. Железница, което бе построено от ДЗЗД „ Автомагистрала Струма 3.1 “ с водещ сътрудник Грома Холд за по-малко от 10 месеца.

„ Само компания с доста сериозен опит в огромната инфраструктура, с нужния експертен и механически капацитет, каквато е Грома Холд, можеше да се оправи с тази предизвикателна задача. За рекордно малко време извършихме голям брой СМР-та, включващи 400 броя изливни водачи, замонолитени в канара, с дълбочини до 32 м., укрепващи анкери с дължини до 34 м., вложихме към 3500 т. желязна армировка и изляхме над 80 000 куб.м. бетон. Целта на тунела е да бъде контрафорс, който да възпира и укрепва свлачищните процеси във високата част на планинския скат над тази част от автомагистралата “, споделят от управлението на Грома Холд.

Заедно с укрепващия тунел Грома Холд приключва и последната 500 метрова права от Лот 3.1. на Автомагистрала „ Струма “. Тунелът е с обща дължина от 250 м. До построяването му се стигна, откакто се появи нужда да се обезпечи безвредното прекосяване по автомагистралата заради зародили свлачищни процеси в непосредствена непосредственост до дясното платно на автомагистралата.

Тунелът е оборудван с съвременни системи за сигурност, измежду които системи за пожароизвесяване, за осветяване и спешно осветяване, което посочва и дистанцията до най-близките изходи при положение на евакуация. Има водещо осветяване, което е инсталирано в тротоарните блокове, както и светофарна уредба според нормативните условия.

Всички системи за сигурност и трафик надзор по Автомагистрала „ Струма “ ще се наблюдават в специфичния Контролен център за ръководство на трафика, управителен от АПИ и Областното пътно ръководство в Благоевград, чието създаване също е изпълнено от Грома холд.

След въвеждането на новите 5 км. от Автомагистрала „ Струма “ трафикът в региона ще бъде омекотен, само че рискът от тапи при Симитли остава действителен, а потребността от изцяло довеждане докрай на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле- все по-голяма.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР