5-годишно дете почина в Благоевград. Най-вероятната причина за смъртта му

...
5-годишно дете почина в Благоевград. Най-вероятната причина за смъртта му
Коментари Харесай

Главният здравен инспектор след смъртта на детето: Случаят е рядък, но не е изключен по време на грипния сезон

5-годишно дете умря в Благоевград. Най-вероятната причина за гибелта му е бързо развила се пневмония – разследване на грипна зараза. Това сподели в " Тази заран " по bTV основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Няма данни да е имало закъснение на реакция от страна на родителите или пък да е било подценено положението на детето, осведоми Кунчев. То в началото е било признато в детското поделение на болничното заведение в Благоевград.

" Нямаме подозрения, защото и клиничната картина – методът на протичане, и тестът, която е направена – проучването за грип също е позитивно, тъй че можем да приемем като съществена причина грипната зараза. Няма други съпътстващи болести, това си е чиста грипна зараза с доста бързо развила се типична пневмония като най-често срещаното затруднение на грипа ", разяснява здравният контрольор.

По думите му подобен процес на събитията е необичайност, само че въпреки всичко се случва по време на грипния сезон и нормално подобен вид пневмонии мъчно могат да бъдат стопирани с елементарните лекарствени средства.

Здравните управляващи проучват случая на детето.

Лекарите поучават в пика на грипната зараза да се заобикалят контакти със инфектирани лица, да се одобри антивирусен препарат при първите признаци на грип и неотложно да се потърси лекарска помощ.

Силно целесъобразна като най-ефикасен метод за предотвратяване от грип е имунизацията при започване на есента.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР