5 бивши полицаи, замесени в смъртоносния побой над Тиър Никълс, обвинени по федерални обвинения

...
Петима бивши полицаи от Мемфис, замесени в смъртоносния полицейски побой
Коментари Харесай

Петима бивши полицаи от Мемфис, замесени в смъртоносния полицейски побой над Тиър Никълс, са обвинени от голямо федерално жури, според съдебни документи.

Петимата служители – Тадариъс Бийн, Димитриъс Хейли, Емит Мартин III, Дезмънд Милс младши и Джъстин Смит – са изправени пред няколко обвинения, включително лишаване от права.

Тайр Никълс, 29-годишен чернокож мъж, беше жестоко бит от полицаи в Мемфис през януари и почина в болницата от нараняванията си. Никълс беше многократно удрян и ритан от петимата служители на полицейското управление на Мемфис, след като полицаите извършиха спиране на трафика и кратко преследване. Той се нуждае от хоспитализация след срещата и почина три дни по-късно.

 Полицейското управление на Мемфис уволни петима полицаи във връзка със смъртта на Тиър Никълс. Отгоре: Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Емит Мартин III. Долу: Дезмънд Милс, младши, Джъстин Смит Полицейското управление на Мемфис уволни петима полицаи във връзка със смъртта на Тиър Никълс. Отгоре: Тадарриус Бийн, Деметриус Хейли, Емит Мартин III. Долу: Дезмънд Милс младши, Джъстин Смит Полицейски отдел на Мемфис

На 27 януари бяха публикувани видеозаписи от телесни камери и записи от камери за наблюдение от ареста на Никълс, които публично разкриха тежестта на побоя и предизвикаха широко осъждане от жителите и полицейските служители. Окръжният прокурор каза по това време, че видеоклиповете противоречат на казаното от служителите в първоначалния полицейски доклад.

Петимата полицаи също са изправени пред щатски обвинения в Тенеси, свързани със смъртта на Никълс – за която те се признаха за невинни – и федерално гражданско дело. И петимата бяха прекратени от полицията в Мемфис.

Служители на Министерството на правосъдието и ФБР ще проведат пресконференция във вторник следобед, за да обявят федералните обвинения срещу петима бивши служители на Мемфис, според източник от правоприлагащите органи, запознат с въпроса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР