5 алтернативи на сутрешното кафе, посочват специалисти. Обичате ли да

...
5 алтернативи на сутрешното кафе, посочват специалисти. Обичате ли да
Коментари Харесай

5 алтернативи на сутрешното кафе

5 други възможности на утринното кафе, показват експерти. Обичате ли да стартирате сутринта си с чаша кафе? Но този табиет не е най-хубавият метод за опазване на здравето. Можете да получите прилив на жизненост при започване на деня по други, по-безопасни способи.

Ето няколко други възможности, които ще ви оказват помощ да намалите количеството кафе заран и да подобрите здравето си.

Какви са заплахите от високите дози кофеин?

Повишената доза кофеин покачва равнището на кортизола (хормона на стреса) в организма. Според изследвания, кофеинът ускорява работата на надбъбречните жлези, дестабилизира нервната система и предизвиква проблеми със съня. Също по този начин, това вещество понижава способността на бъбреците да натрупват потребни микроелементи (калций, цинк, магнезий).

Кафето съдържа антиоксиданти, само че какво се случва, в случай че тялото не може да се оправи с нарасналото им количество? То просто ще спре да създава митохондриалния протеин, който му разрешава да осъществя изцяло своя капацитет. Това е потвърдено в изследване, в което са взели участие няколко мъже и дами на 54 години.

Някои участници в опита са получили нараснала доза антиоксиданти, а други – плацебо. След това те били помолени да преминат тест за устойчивост. Участниците в група 2 имали нарастване на митохондриалния протеин. Тоест тялото на хората, които са приемали добавката, не е осъзнало вероятния й капацитет.

Кофеинът понижава чувствителността на организма към инсулина и забавя клетъчния отговор при повишението на равнищата на кръвната захар. И в случай че равнището на захарта се покачва непрекъснато, само че не се получава вярната реакция, това усилва риска от развиване на болести на сърцето и кръвоносните съдове, и нарушава кръвното налягане. Учените са потвърдили, че измежду пиещите кафе има доста диабетици. В допълнение, високите равнища на захар усилват количеството инсулин в панкреаса. Ето за какво, си коства да помислите за минимизиране на потреблението на кафе.

Какво може да размени кафето?

Зелен чай Матча

Това е превъзходен сурогат на кафето, просто разбъркайте няколко грама прахуляк в чаша вода и напитката е подготвена! Този чай ​​съдържа потребни витамини и минерали, дава прилив на сила, покачва равнището на допамин („ хормона на мотивацията “) и усъвършенства концентрацията.

Зелено смути

Зелените зеленчуци и плодове съдържат доста потребни за организма микроелементи. Можете да извършите ужасно смути с авокадо, броколи, спанак, лайм и всевъзможни други плодове или зеленчуци, които харесвате.

Протеиново смути

Протеинът дава чувство за жизненост, укрепва мускулната маса, усъвършенства концентрацията. Много протеини се съдържат в семената от чиа и ядките. Можете също да употребявате протеин на прахуляк, с цел да извършите смутита.

Йерба мате

Тази напитка е натурален сурогат на кафето, подготвя се от листата на тревисто растение. Достатъчно е да излеете изсушени листа във вряла вода, усетът на напитката наподобява на елементарен зелен чай.

Вода с лимон

Често се усещаме изтощени заради дехидратация, по тази причина специалистите предлагат да пием повече вода, за предпочитане с няколко капки лимон.

Ако кафето се употребява умерено, то няма да навреди доста на здравето ви. Но е по-добре да употребявате различни способи, с цел да почувствате жизненост. Когато тялото ви не е обезводнено, получава значимите минерали и витамини, тогава ще почувствате същински прилив на сили.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР