5,6 разтресе Индонезия на 21 ноември. Земетресението взе мното жертви.

...
5,6 разтресе Индонезия на 21 ноември. Земетресението взе мното жертви.
Коментари Харесай

Огнения пръстен: много от загиналите в Индонезия са деца. Има рухнали училища

5,6 разтресе Индонезия на 21 ноември. Земетресението взе мното жертви. Броят им пораства с всяка минута и досега са 268. Много от тях са деца. Загинали при сриването на учебните заведения.

Земетресението в най-гъсто обитаемата индонезийска провинция Западна Ява, като нанесе обилни вреди на град Чианджур. Най-малко едно село е затрупано под свлачище.

„ Свлачищата и пресеченият терен затрудняват избавителните действия “, съобщи Анри Алфианди, началник на индонезийската Национална организация за търсене и избавяне.

„ Трудното е, че става дума за разпръснати, отдалечени едно от друго обитаеми места. Освен това има доста разрушени пътища, добави той на конференция и заяви, че повече от
13 000 души са били евакуирани.
Повечето от жертвите са деца, тъй като в 13 ч., когато е станало земетресението, са били на учебно заведение “, изясни Алфианди.

 Броят на жертвите в Индонезия пораства, доста от тях деца.

Много от починалите са били затрупани под срутените здания, споделиха публични представители.

Президентът Джоко Видодо дойде през днешния ден в Чианджур, с цел да да насърчи спасителите.

“Моето напътствие е да се даде приоритет на спасяването на жертвите, които още са под руините, съобщи той. Президентът изрече съболезнованията си на потърпевшите и даде обещание незабавна държавна поддръжка. Възстановяването би трябвало да включва устойчиви на трусове жилища “, акцентира президентът.

Оцелели се събраха на паркинга на болничното заведение в Чианджур. Някои от ранените бяха лекувани в палатки, други бяха включени към интравенозни системи на тротоара, до момента в който медицински служащи зашиваха пациенти под светлината на фенерчета, предава Ройтерс.

 Броят на жертвите в Индонезия пораства, доста от тях деца.

“Всичко се срути под мен и аз бях смазана под това дете ”, споделя 48-годишна локална жителка. “Две от децата ми оцеляха, изрових ги. Други две донесох тук, а едно към момента липсва ”, добави тя през сълзи. “Много мъртви тела лежат на територията на болничното заведение, тя е доста препълнена ”, споделя нейна родственик. Кадри на телевизия Компас демонстрират хора, които държат картонени табели с молба за храна и заслон, тъй като наподобява незабавните доставки към момента не са достигнали до тях.

Спасителните действия са затруднени и от спиране на електричеството в някои региони и повече от 100 вторични труса.

Разположена на по този начин наречения Огнен пръстен, мощно сеизмична зона,
Индонезия постоянно е изложена на опустошителни трусове.
През 2004 година земетресение с магнитуд 9,1 край остров Суматра в в северната част на Индонезия провокира цунами, което засегна 14 страни и лиши живота на 226 000 души.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР