5+2 ще е форматът на следващия парламент. Разликата между ГЕРБ

...
5+2 ще е форматът на следващия парламент. Разликата между ГЕРБ
Коментари Харесай

Анастас Стефанов:Народното събрание страда от хроничен дефицит на легитимност

5+2 ще е форматът на идващия парламент. Разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е дребна - гафове на ръководещите до изборите могат да стопят разликата, заяви социологът от " Тренд " Анастас Стефанов.

Народното събрание страда от продължителен недостиг на легитимност. И този мандат Народно събрание ще приключи с ниско утвърждение. Най-негативно е бил оценен Народното събрание по време на пика на митингите, разкри политологът.

Президентът резервира високи равнища на утвърждение. 47% е позитивната оценка за работа на Радев, 35% е негативна. До огромна степен утвърждението му идва от опозиционно настроените, сподели Стефанов.

Под 4% остават ВОЛЯ, Възраждане, Републиканци за България, Атака, Съюз на демократичните сили, АБВ.

От летните митинг, партията на Слави Трифонов акумулира електорална поддръжка. Последните месеци има прекъсване на растежа на утвърждение. Предстои да забележим дали " ИТН " ще има действителна поддръжка на изборите, съобщи политологът от " Тренд ".

Протестното говорене за смяна ще носи готовност на " Демократична България " и " ИТН ". Относно другите политически сили, то на тях говоренето за поредност на дейности ще им помогне за вота, приключи Анастас Стефанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР