49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на

...
49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на
Коментари Харесай

Комисията по отбрана изслушва Тагарев за предоставянето на военна...

49-ото Народно събрание взе решение за ускорено възобновяване на складовете на МО. Прието е и в допълнение решение за оказване на поддръжка на Украйна с над 100 БТР-а от запасите на МО.

 

Прието е и следващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за аварийни елементи на Украйна и непотребни патрони. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че към момента нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна.

 

От своя страна министърът на защитата съобщи, че БТР-ите са събрани и се чака се да пристигна компанията, която обезпечава железопътния превоз, с цел да бъдат натоварени и да заминат за Украйна.

той акцентира, че въпросът с БТР-ите се преекспонира извънредно доста. " Армията си е свършила работата, не мога да отговоря на въпроса по кое време ще заминат бронетранспортьорите, тъй като този въпрос към този момент е в други ръце “.

 

Проф. Тагарев означи, че не можем да се мерим с индикаторите на решенията за оказване на помощ на други страни, само че непрекъснато преглеждаме настояванията и опциите ни да окажем поддръжка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР