49-годишният Валентин Иванов е карал автобуса на Юнион Ивкони, който

...
49-годишният Валентин Иванов е карал автобуса на Юнион Ивкони, който
Коментари Харесай

Разбра се кой е карал автобуса, преобърнал се на АМ "Тракия", изплува важна причина за катастрофата

49-годишният Валентин Иванов е карал рейса на " Юнион Ивкони ", който нощес катастрофира тежко на Автомагистрала " Тракия ", оповестява Флагман. Мъжът, който е от Поморийско, ще бъде упрекнат за причиняване на междинни телесни повреди на трима души, които са най-сериозно потърпевши след мелето. От прокуратурата обаче прецизираха, че обвиняването може да се преквалифицира, в случай че автотехническата експертиза покаже, че возилото е неизправно.

След злополуката няма никакъв спирачен път, което значи, че Иванов или е задремал зад кормилото, или се е разсеял. В момента Валентин се намира в ямболския арест, само че се чака скоро да бъде освободен, защото прокуратурата няма да желае непрекъснатото му задържане под стража.

В кръвта му не са открити алкохол или опиати.

Специалисти към момента се пробват да изтегля преобърналия се нощес рейс в канавката на 296 км на Автомагистрала " Тракия ". Това се случва след няколко несполучливи опита, защото се оказало, че една от машините не е в редовност и е била сменена с друга.

На място има елементи на полицията, на пожарната, представители на регионалното пътно ръководство и чиновници на компанията, която ще тегли рейса. Те са там от 08.30 часа, само че се оказва, че активността е много сложна. Остава затворено все още едното платно на автомагистралата в посока Бургас.

Припомняме, че водачът изкарал целия курс от Бургас до София и назад. Според част от пасажерите той изглеждал изтощен и се държал несъответстващо. След злополуката са потърпевши 13 пасажери, като положението на трима от тях е по-тежко.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР