49-годишния Светлозар Дончев е самотен баща на две деца с

...
49-годишния Светлозар Дончев е самотен баща на две деца с
Коментари Харесай

Зов за помощ: Тежко болен самотен баща се нуждае от скъпи инжекции


49-годишния Светлозар Дончев е уединен татко на две деца с диагноза с болест на Бюргер (Buerger`s Disease). Той е измежду дребното хора с това заболяване у нас и от 2019 година се бори, с цел да не бъдат ампутирани краката му.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които самичък се грижи от години. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. За страдание поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в неспособност самичък ди си купи скъпоструващите лекарства и инжекции за своето лекуване, както и да закупи храна и облекла за двете си деца. Когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции, посредством които са събрани средства за лекуването и рехабилитацията му.
-->
Преди няколко месеца заради влошеното положение на Светлозар се наложи да му бъдат ампутирани няколко от пръстите на краката посредством което лекарите избавиха ампутация на краката му. За страдание преди няколко дни положението на самотния татко внезапно се утежнява и прогнозата на лекарите е, че може да се стигне до ампутация на други пръсти на краката и на няколко пръсти на ръцете му. За да се избегне ампутацията е належащо незабавно да се извърши лекуване със скъпоструващи инжекции Иломедин, за което са нужни 3600 лева, средства с които Светлозар не разполага.

Именно за това приятелите на Светльо се обръщат още веднъж с молба към всички хора с положителни сърца и приканват за помощ, поддръжка, взаимност и съпричастност към него и двете му деца. Те приканват всеки, който и с каквото може да помогне на Светлозар да събере нужните средства за скъпоструващите инжекции, които ще му дадат късмет за живот и вяра, че ще се избегне ампутацията на пръстите на ръцете и краката му.

" Нека дружно да помогнем да Светльо и да му дадем късмет да се върне към естествения си живот, работата и грижата за двете си деца “, приканиха приятелите му.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар да оздравее, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102

BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

PayPal: Svetlozar Donchev@mercedes5801
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР