49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си син от кола край Царево,

...
49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си син от кола край Царево,
Коментари Харесай

Пуснаха срещу подписка майката, изхвърлила 8-годишното си дете от колата,

49-годишната жена, изхвърлила 8-годишния си наследник от кола край Царево, е освободена. Мярката " задържане под стража " на районния съд в Царево през днешния ден бе сменена с " подписка " от Бургаския областен съд, като определението е дефинитивно.
 Прочетете още
Делото бе гледано по тъжба на обвинената Ваня Я., привлечена като обвинена за три закононарушения. Първото е за това, че на 29.07.2023 година, към 18:10 ч., по „ Царевски път “, землището на гр. Царево, вследствие на дърпане и изхвърляне от автомобил, предизвикала лека телесна щета на малолетния Б. Г., като действието е осъществено при изискванията на домашно принуждение.

Второто обвиняване против Ваня Я. е за това, че за непостоянен интервал от време, от началото на 2023 година до сегашния миг, в Царево, оставила без контрол и задоволително грижи двете си деца – Б. Г. и А. Г. и с това основала заплаха за тяхното физическо, душевно и морално развиване.

Обвиняемата обаче отхвърля да е наранила децата си. В съда тя изясни, че те се сбили в колата и ги извела от автомобила, с цел да се извинят.

" Това, в което съм упрекната, не е истина. Нито една дума не е истина. Аз обичам децата си и постоянно съм се старала да са добре. Никога не съм изхвърляла нито едно от децата си. Не съм ги пребивала, нито децата ми са с рани, които да потвърдят, че аз съм направила нещо. Истината ще излезе. Аз не съм принудител, не съм палач, не съм ненормална майка “, сподели обвинената Ваня Янакиева.  

Майката ще дава отговор и за това, че тормозила и обиждала своите деца.

Престъпленията, за които Ваня Я. е привлечена като обвинена не са „ тежки “ по смисъла на закона, като за едното от тях даже е планувано различно наказване „ Пробация “, аргументира се съдът.

Според въззивната инстанция, от събраните до този миг доказателства може да се допусна опцията, Ваня Я. да е осъществила закононарушението по член 182, алинея 1 от Наказателен кодекс - че оставяла децата си без контрол и грижи.

От друга страна, актуалният правосъден състав откри, че не съществува действителна заплаха обвинената да се укрие или да извърши закононарушение.

Ваня Я. е с открита идентичност и с прочут адрес, на който трайно обитава. Обвиняемата е трудово ангажирана, не е осъждана и против нея няма други неприключени наказателни производства.

Опасенията на първоинстанционния съд, че „ очевидно систематичното малтретиране на децата се е трансформирало в всекидневно държание на обвинената “ и че „ това й държание ще продължи и за в бъдеще “ са мощно пресилени, считат магистратите.

Според Окръжен съд Бургас в тази тенденция следва да бъде посочено, че със случая са осведомени чиновниците от Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Царево, като при вероятно констатиране на непозволени дейности от страна на Ваня Я. по отношение на двете деца, могат да бъдат подхванати подобаващи ограничения за протекция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР