49-годишен мъж от Провадия ще бъде съден по обвинителен акт

...
49-годишен мъж от Провадия ще бъде съден по обвинителен акт
Коментари Харесай

49-годишен мъж от Провадия ще бъде съден за серия измами в търговски обекти в Добрич

49-годишен мъж от Провадия ще бъде съден по обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич за серия измами в търговски обекти в града, осъществени в изискванията на рисков рецидив. Н.А. ще дава отговор за закононарушение по член 211, по отношение на член 209, алинея 1, по отношение на член 29, алинея 1, букви „ а “ и „ б “, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. Той е добре прочут на органите на реда и прокуратурата, осъждан е неведнъж, като в 10 от случаите е ставало дума за измами.

Мъжът е арестуван на 13 септември 2023 година. Престъпленията, за които е предаден на съд като обвинен Н.А., били осъществени в интервала от 23 април до 13 септември 2023 година. Касае се за общо шест измами и общ размер на породената с действията имуществена щета 4730 лева

49-годишният мъж влизал в търговски обекти, представял се за дистрибутор на тютюневи произведения и заявявал на чиновниците в тях, че притежателите им му дължат пари за минали или идни доставки. В някои от случаите имитирал диалог по телефона с тях, като се преструвал, че уговаря метода на заплащане и точната сума. Всяка от измамите била осъществена откакто чиновници в комерсиалните обекти били въвеждани в подвеждане, а парите, които били заплащани, били фирмена благосъстоятелност и ощетявали не физическо, а юридическо лице.

Предстои съдът да насрочи съвещание по делото. Ако бъде приет за отговорен Н.А. може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три до 10 години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР