47 събития ще има в тазгодишната програма на Ботевите дни.

...
47 събития ще има в тазгодишната програма на Ботевите дни.
Коментари Харесай

Ботевският организационен комитет във Враца определи проявите за традиционните празници от 26 май - 2 юни

47 събития ще има в тазгодишната стратегия на Ботевите дни. Това стана ясно от съвещание на Ботевския учредителен комитет, където бяха прогласувани всички прояви.

За първи път в два следващи дни ще има 3D мапинг, съобщи кметът К.Каменов.

Първият ще е на 26 май, когато се откриват Ботевите дни, след концерта на сборната групировка с рок реализатори „ Легендите “. На другия ден атрактивното светлинно шоу ще бъде показано още веднъж върху постройката на Читалище „ Развитие “, след моноспектакъла на Димитър Селенски – „ Щурчето – килърът на Ботев? “ по романа „ Неговата обичана “ от Неда Антонова.

Общината приготвя и прожектиране върху водното огледало на първия филм, изработен за Ботевите дни, фрагментите са впечатляващи, разяснява кмет Каменов и разясни,че всеки врачанин би трябвало да види по какъв начин преди век нашите предшественици са чествали Ботевите празници “.

За първи път тази година в границите на Ботевите дни ще има и театър, отдаден на децата. Прояватаще е в навечерието на празника, на 31 май, пред постройката на Община Враца.

В програмата с изключение на обичайните рецитали, състезания и четения ще има и интерактивна игра на тематика „ Ботев оставя следи и през днешния ден “, концерт „ Оперна церемония “, галерия на старопечатни книги, Национален шампионат по автомоделни спортове, шествие на детски и младежки мажоретни сформира и други

В интервала сред 26 - 31 май концерти с изключение на „ Легендите “ пред постройката на общината ще изнесат и Орлин Павлов, Дара и Борислав Мирчев със „ Средногорски звън “.

За първи път тази година от гостите на коктейла за празника на Враца 1 юни, ще се чака да се включат в благотворителната самодейност за набиране на средства за ремонт на паметника на Христо Ботев, поясниоще кметът Калин Каменов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР