47% от българите искат да гласуват с хартия, 48% -

...
47% от българите искат да гласуват с хартия, 48% -
Коментари Харесай

Нинова, БСП: Броенето на всяка бюлетина в секциите ще се вижда на камерите в реално време

„ 47% от българите желаят да гласоподават с хартия, 48% - машини. Тропането по масата е против тези 47% ”, разяснява в „ Лице в лице ” по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя изясни, че препоръчаните и признати от парламентарната правна комисия от нощес промени в Изборния кодекс дават огромни гаранции за честността на изборите.

По нейни думи, с въвеждане на видеонаблюдение на броенето, ще може всеки да види на процедура всеки глас в секциите. Всяка бюлетина ще се отваря пред камерата, изясни Нинова. Друга гаранция ще е неналичието на тъмна стаичка, което пък ще попречи на остарели практики в платения и манипулиран избор с конец или със снимането на бюлетината за отчитане на „ вярното ” гласоподаване.

Нямам визия с какъв брой ще се вдигне резултата на Българска социалистическа партия, не и това е най-важното, разяснява Нинова. Лидерът на социалистите съобщи също, че няма да води пазарлък за отдръпване на хартиените бюлетини за сметка на извършване на препоръчаните от тях обществени ограничения. „ Политиката не е пазарлък, макар че я трансформираме в подобен ”, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР