47-годишният опозиционер Алексей Навални е издъхнал в наказателна колония, в

...
47-годишният опозиционер Алексей Навални е издъхнал в наказателна колония, в
Коментари Харесай

Съпругата на Навални: Ще победим злото

47-годишният опозиционер Алексей Навални е умрял в наказателна колония, в която излежаваше 19-годишна присъда при специфичен режим

Съпругата на Алексей Навални с първи думи след информацията за гибелта на съветския опозиционер.

„ Не знам дали да имам вяра, или не на тази ужасна вест, която получаваме единствено от съветски държавни източници ”, сподели Юлия Навалная.

Тя разяснява, че в продължение на доста години не може да се има вяра на съветския президент Владимир Путин и на държавното управление му: „ Те постоянно лъжат ”, е мнението ѝ.

„ Но, в случай че това е правилно, желая Путин и всички към него да знаят, че ще бъдат държани виновни за всичко, което направиха на нашата страна, на моето семейство. И този ден ще пристигна напълно скоро ”, безапелационна е Юлия.

Съпругата на Навални прикани за обединяване интернационалната общественост и всички хора, с цел да „ победят това зло ”.

Речта ѝ на Мюнхенската конференция беше посрещната с овации и аплодисменти от публиката.

Президентът на Съединените американски щати Джо Байдън направи изказване от Белия дом след гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални.

„ Не се заблуждавайте. Путин е виновен за гибелта на Навални ”, изрично съобщи той.

Според американския президент критикът смело се е противопоставил на насилието от страна на режима на Путин, за което е бил вкаран в пандиза и токсичен. „ Но нищо не го спря да се противопоставя на Кремъл ”, добави Байдън.

Президентът похвали смелостта на Навални, като уточни, че той е можел да живее в заточение в чужбина, откакто е бил токсичен през 2020 година, но не го е направил.

„ Той беше толкоз доста неща, които Путин не може да бъде – самоуверен, безрезервен. Вярваше, че „ Русия за всички ” е страната, за която си заслужава да се бори ”, отбеляза Байдън.

За Европейски Съюз наподобява е ясно кой носи отговорността за гибелта на Навални, Владимир Путин и режимът в Москва. В този дух бяха думите и на Шарл Мишел, ръководителят на Европейския съвет.

Той счита, че съветският режим е само виновен за трагичната гибел на Навални. Подобни мнения направи и френският президент, както и министър председателите на Англия и Канада.

Ако има място, което сега да събира всички мнения на политическия хайлайф в света това е Мюнхен. Новината за гибелта на Навални пристигна в първия ден на конференцията по сигурността, която се организира в града.

Камала Харис, вицепрезидент на Съединени американски щати, съобщи, че гибелта на Навални е нов знак за бруталността на Путин. Опозиционният беларуски водач Светлана Тихановская написа: „ Няма подозрение, че той е бил погубен и никакво кой  е виновен за гибелта му ”.

Първите реакции за гибелта на Навални не пристигнаха от Мюнхен, а от Берлин. Там украинският президент Зеленски и немският канцлер Олаф Шолц подписаха двустранно съглашение за сигурност.

„ Това е тъжна вест, Навални е знак, той е е знак от години на битката против диктатурата в Русия, битката за свободно слово, на битката против това, че не може човек да бъде затварян поради това, че има друго мнение “, съобщи Николай Денков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР