47-годишен работник загина на новостроящия се път Гърция – България

...
47-годишен работник загина на новостроящия се път Гърция – България
Коментари Харесай

Трагедия на новия път Гърция-България, загина 47-годишен работник

47-годишен служащ почина на новостроящия се път Гърция – България в региона на Ксанти, оповестяват гръцки медии. Трудовата акцидент е станала в петък сутринта.
Загинал е 47-годишният Джихат Гирикли, а други строителни служащи са потърпевши.
Това е втория смъртен случай на новостроящия се път за България от началото на годината, показват медиите.

Както към този момент 24rodopi.com писа,  23-годишен служащ почина по време на строителни действия на площадката на обект „ Димарио-Рудозем “ на 11 януари. Младият служащ бил в бригада за наливане на бетон.

От Асоциацията на строителните служащи упрекват компанията АКТОР, която в устрема си да извърши всичките си задължения по мегапроекта и да се вмести в периодите за построяването на пътя до бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем “, позволила груби пропуски по отношение на гарантирането на здравословни и безвредни условия на труд.

По случая се води следствие.

Припомняме, че компанията „ Актор “ построява правата през гръцкото село Димарио до българската граница при бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем “. Първоначално заложеният период бе 36 месеца, само че строителите дадоха обещание да се оправят за 24 месеца.

Новият път е близо 9 км път с габарити 7,5 до 10,5 метра с планова скорост 40 до 50 км в час. Предвидени са по план 11 моста с обща дължина почти 855 метра и два единични двупосочни тунела с обща дължина 273 метра.

24rodopi.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР