47-годишен мъж от Варна е задържан вчера във връзка с

...
47-годишен мъж от Варна е задържан вчера във връзка с
Коментари Харесай

Две баби хвърлиха 17 000 лв. през терасата, били сигурни, че помагат на полицаи във Варна

47-годишен мъж от Варна е арестуван през вчерашния ден по отношение на следствие на две измами, при които възрастни дами са ощетени със обилни суми пари при телефонна машинация, оповестява вестник „ 24 часа “.
Мъжът с букви Д.К е притеглен към наказателна отговорност като помощник за закононарушението, изиграл ролята на „ муле “ в лъжливата скица.

Той е взел пари, хвърлени през терасата от стара жена, като сумата е трябвало да бъде занесена в Румъния. В него са открити и конфискувани към 10 000 лв. и златни украшения.

В хода на следствието е станало ясно, че 47-годишният обвинен е взел участие със същата задача в друга машинация, осъществена на 14 март. Тогава мъжът е занесъл и оставил в Румъния сума в размер към 7000 лв.. И в двата случая пострадали са възрастни дами – на 75 година и на 76 година Те останали с усещане, че оказват помощ на органите на Министерство на вътрешните работи за залавянето на телефонни измамници.
В диалог по телефона с чужд мъж, дамите повярвали, че като се включат в схемата и предадат спестяванията си, ще дадат опция на служители на реда да заловят измамниците.
Работата по двата случая продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура – Варна. Търсят се и други участници в лъжливата скица.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР