46 са загиналите пътници, от които 12 са деца, благодаря

...
46 са загиналите пътници, от които 12 са деца, благодаря
Коментари Харесай

Зоран Заев: Благодаря на българските власти за бързата реакция

46 са починалите пасажери, от които 12 са деца, благодаря за бързата реакция на българските управляващи. Това сподели на брифинг пред УМБАЛСМ „ Пирогов “ министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев.

„ Ще оставя на българските управляващи да открият аргументите за случая. 46 са починалите пасажери, от които 12 са деца. Благодаря за бързата реакция на българските управляващи и персонално на премиера Стефан Янев, който беше и на място.

Посетихме 7-те потърпевши, които са в болничното заведение. Те са в положително положение. Те са с травми и пострадвания, които са обработени, за което благодаря на болница „ Пирогов “. Само един пациент е с счупвания. Трябва да се създадат спомагателни проучвания, с цел да забележим дали ще бъдат нужни хирургически намеси. След стабилизирането на положението на пациентите, ще ги прехвърлим пациентите в Скопие “, уточни Заев.

Той разкри, че настанените в " Пирогов " са пътували на задните седалки и те са съумели да счупят близкия прозорец и да излязат на открито.

„ Има членове на едно семейство, като най-младата е госпожица на 16 години. Останалите са на възраст към 40 – 50 години “, добави той.

Според листата с пътуващите множеството са от Скопие, Струмица, Битоля и Велес, уточни Заев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР