46 801 текстилни изделия, чанти, колани и спортни обувки задържаха

...
46 801 текстилни изделия, чанти, колани и спортни обувки задържаха
Коментари Харесай

Митничари задържаха голямо количество „маркови“ дрехи, чанти и обувки

46 801 текстилни произведения, чанти, колани и спортни обувки задържаха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево при две обособени инспекции на товарни коли, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите, на 07.10.2023 година, на пункта идва на входящо трасе от Турция товарен автомобил с непозната регистрация. Според показаните документи от лидера – полски жител, той транспортира групажна стока от Турция през България за Полша. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват в товара 203 колета, съдържащи 32 064 текстилни продукта, измежду които блузи, спортни комплекти, якета, панталони и чорапи, с обозначения на световноизвестни марки. В колетите са открити още 1639 чанти и колани, както и 24 чифта спортни обувки, носещи лога на регистрирани търговски марки.

Другият случай е от 04.10.2023 година, когато на пункта идва влекач с полуремарке, пренасящ текстилни произведения от Турция за Словакия. При осъществената щателна митническа инспекция, в товарното помещение измежду заявената стока, са открити 13 074 шапки, носещи словни и фигуративни изображения на 33 известни марки, по-голяма част от които спортни.

В осъществяване на Европейския правилник 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност стоките са арестувани и за случаите ще бъдат известени притежателите на съответните марки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР