4500 нови фиданки са засадени през втория уикенд от най-мащабния

...
4500 нови фиданки са засадени през втория уикенд от най-мащабния
Коментари Харесай

Столична община: Новата гора на София продължава да расте

4500 нови фиданки са засадени през втория уикенд от най-мащабния залесителен план на Столична община – " Новата гора на София ", оповестиха от локалната администрация. Така общият брой на засадените през първите два уикенда нови дръвчета край квартал " Горна баня " е общо 7500. Залесяването ще продължи и този уикенд, като за присъединяване са поканени всички искащи.

Амбицията на уредниците е тази есен да бъдат засадени общо 21 500 фиданки на повърхност от 43 дка. От началото на плана в двата терена на Новата гора на София към този момент има засадени над 80 000 дървета.

В рамките на плана Столична община и лесовъдите от Общинско дружество „ Управление на общински земи и гори “ дават на място фиданките, инструментите за засаждане и ръкавиците. В актуалната пандемична конюнктура залесяването се прави при съблюдаване на всички епидемиологични условия, като се дават дезинфектанти и маски.

Есенното засаждане в Новата гора на София се осъществя всяка събота и неделя сред 10.00 и 16.00 часа до края на ноември.

За оптимално облекчение на всички искащи да се включат, в границите на залесителния сезон, е разкрита и изключителна автобусна линия номер 54А с начална спирка метростанция „ Вардар “.

Повече за плана и по какъв начин да се включите в него можете да научите на ТУК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР