45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп подаде до съда официалния

...
45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп подаде до съда официалния
Коментари Харесай

Тръмп оспорва гледането на иззетите от имението му документи

45-ят президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп подаде до съда формалния си отговор на обиска на ФБР в имението му Мар-а-Лаго във Флорида.

Неговите юристи желаеха от федерален арбитър да спре прегледа на конфискуваните документи, за които Министерството на правораздаването твърди, че са класифицирана информация. Това би трябвало да стане, до момента в който не бъде назначен безпристрастен следовател, който да следи хода на следствието.

Искането беше включено в правосъдна документи. То изисква назначението на специфичен специалист – принцип, който разрешава на президентите да задържат избрани връзки от обществено откриване.

Тръмп е разследван за евентуална корист с документи. Той дефинира случилото се като „ политическа офанзива на невиждано до момента равнище в американската история “ .

Министерството на правораздаването излезе с малко изказване, че претърсването е било позволено от федерален арбитър, откакто ФБР е посочило, че има аргументи да се счита, че е осъществено закононарушение. Ведомството ще изпрати своя отговор в съда.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР