45-годишният Александър Т. от Варна е предаден на съд с

...
45-годишният Александър Т. от Варна е предаден на съд с
Коментари Харесай

Предадоха на съд варненец за неплащане на данъци в особено големи размери

45-годишният Александър Т. от Варна е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, като действието по член 255, алинея 3, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено като продължавано закононарушение в интервала от декември 2010 до 14 март 2011 год.
В качеството си на търговски прокурист на " Смарт петролиум " ЕООД 45-годишният обвиняем избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в размер на 186 674 лв., като употребявал документи с погрешно наличие пред органите по приходите и потвърждавал лъжа в подадените пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите във Варна справки-декларации. По този метод приспадал неследващи се данъчни заеми.

Александър Т. е осъждан 15 пъти за обири и държане за разпространяване на опиати. С последната присъда, влезнала в действие през февруари 2015 година също за данъчно закононарушение в изключително огромни размери, осъществено от него в качеството му на на практика притежател на сдружение " КЕС " ООД, подсъдимият получил наказване 5 години отнемане от независимост. Тогава бюджетът на страната бил ощетен от дейностите му със 186 662 лв..

Преди да бъде притеглен към наказателна отговорност по новото обвиняване, Александър Т. напуснал адресите, на които живеел в България. Обявен бил за интернационално търсене. Ако не бъде открит, с цел да се яви пред съда, делото против него ще се гледа при изискванията на задочното произвеждане. Предвиденото в Наказателния кодекс наказване за данъчно закононарушение в изключително огромни размери е отнемане от независимост от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество на отговорния.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР