45 години след Втората световна война Македония беше почти забранена

...
45 години след Втората световна война Македония беше почти забранена
Коментари Харесай

Петър Стоянов: За да отстояваме историческата си истина, трябва да имаме добри отношения с гражданите на РСМ

45 години след Втората международна война " Македония " беше съвсем неразрешена тематика. Чак в края на комунистическия режим стартира да се приказва относително умерено на тази тематика - по този начин президентът Петър Стоянов в интервала 1997-2002 година разяснява в ефира а Българска национална телевизия връзките сред България и Северна Македония.

По думите му, това е една закъсняла реакция у нас у хора, за които дълги години тази тематика е била табу. И в този момент схващат в каква огромна степен ние сме свързани исторически. Слава Богу не се стигна до никакви конфликти с помощта на службите на двете страни. Всъщност с дребни изключения, само че занапред ще се види, добави Стоянов.

Според него през последните месеци продължаваме да се надпреварваме във ваденето на доказателства за македонските корени на днешните жители на РСМ. И тук няма какво да спорим, тъй като го знаем. За да отстояваме своята историческа истина най-важното изискване е да имаме положителни връзки с жителите на РСМ, уточни още Петър Стоянов.

Големите патриотични цели се реализират освен с проект, освен с емация, а с просветеност и самообладание. Връхната точка на българския национализъм е незабавно след Балканската война. Националният национализъм е подобен, че не дава опция на политиците да вземат трезво решения, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР