44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд

...
44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд
Коментари Харесай

Съдят плевенчанин за смъртта на двама души край шуменско село

44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за причиняване гибелта на двама души в тежко пътно-транспортно произшествие. Това оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Пътният случай станал на 21 октомври 2016 година към 12 часа, покрай шуменското село Развигорово. Подсъдимият управлявал автомобил „ Опел корса “. На предната седалка се возела приятелката му. В лентата за насрещно  движение пътувал автомобил „ Рено туинго “, ръководено от очевидец по делото. До него се возел татко му. 
Когато двата автомобила съгласно автотехническата експертиза се намирали на разстояние към 83 метра един от различен, Йордан Г. навлязъл в лентата за насрещно придвижване. От челния удар двете коли се завъртели на пътя. 
В резултат на пътното произшествие и породената несъвместима с живота контузия – скъсване на аорта, 43-годишната другарка на Йордан умряла. 
Смъртта на 78-годишния пасажер в другия автомобил била вследствие на контузия на гръбначния дирек, довел до развиването на остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота. 
Нито един от двамата водачи на коли не бил използвал алкохол. Подсъдимият Йордан Г. е бил осъждан и оправдан за шофиране след приложимост на алкохол. От 1998 година, когато е придобил дееспособност да ръководи МПС, той бил глобен неведнъж за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. 
Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде осъден с отнемане от независимост от 3 до 15 години.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР