44 000 души са новорегистрираните безработни от началото на извънредното

...
44 000 души са новорегистрираните безработни от началото на извънредното
Коментари Харесай

44 000 нови безработни от началото на извънредното положение у нас

44 000 души са новорегистрираните безработни от началото на изключителното състояние у нас на 13 март. Това заяви в предаването „ Лице в лице “ по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Така безработицата в България се е нараснала с още 2 на 100 и към този момент е 8%, добави той.
„ Хубавата вест е, че когато тези хора са се осигурявали, могат да получат най-малко 60% от заплатата си. За страдание не всички имат този късмет “, разяснява Пламен Димитров. В тази връзка от КНСБ оферират няколко ограничения, с които да се подкрепят тези лица. Една от тях е предлагането да се усили минималното обезщетение за безработица, което сега е 9 лв. дневно.
От КНСБ предлагат даже на лицата, които нямат право на обезщетение, да се записват в бюрата по труда. „ Ако тези хора потвърдят, че са работили и получавали заплата, да получат ваучери за храна в размер на най-малко 60% от минималната заплата “, предложи Димитров.
„ Трябва да се планува мярка и за над 200 хиляди души, които се самоосигуряват, както и помощ за майките, останали без работа “, добави президентът на КНСБ,  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР