435 лева би струвал газът към днешна дата по формулата

...
435 лева би струвал газът към днешна дата по формулата
Коментари Харесай

Цената на газа до края на зимата ще върви нагоре

435 лв. би коствал газът към днешна дата по формулата на доставка. Не е правилно, че за октомври нямаме газ. Цената занапред до края на зимата ще върви нагоре. Това разяснява за " Твоят ден " енергийният специалист Васко Начев.

Според него диалозите с " Газпром " няма да имат резултат по-ниска цена. " Митрофанова се пробва да извади " Газпром " от неподходящата обстановка. Капацитетът на Ревитуса е напълнен на 50%, другите са единствено резервирани, а не заети. Трябва да чакаме благоволението на " Газпром " да ни транспортира газ откакто сме платили, при другите страни не е по този начин ", акцентира Начев.

От своя страна икономистът Евгений Кънев счита, че новите договаряния за съветски газ значат отнемане от към този момент обезпечени доставки на полутечен газ. " Със сигурност цената, която сме имали преди, няма да е същата, тъй като към този момент има и медиатори за превалутиране в рубли. С тях може да се стигне и до цена от 450 лв. ", изясни той. И добави, че цената на газа се помпа за да се усети повече недостиг, а повода е Русия. 

" Компонентата 80% подсигурява 210 евро цена. 30 евро е от нефтената част. Това прави към 420 лв.. В момента " Булгаргаз " продава на 300 лв.. Ако ще търгуваме с " Газпром ", би трябвало да се вдигне цената, с цел да не търпи загуби " Булгаргаз ", разкри Кънев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР