43 процента спад в продажбите на бензин и дизел отчитат

...
43 процента спад в продажбите на бензин и дизел отчитат
Коментари Харесай

В Комотини отчитат 43 % спад в продажбите на горива заради българските бензиностанции

43 % спад в продажбите на бензин и дизел регистрират търговците на горива в Северна Гърция, оповестиха локални медии. В съпоставяне в останалата част на страната оборотите на бензиностанциите са намалели с 12 на 100. Като причина за сериозната разлика се сочи обстоятелството, че жителите на област Родопи всеобщо минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " и зареждат по-евтини горива в България. По тази причина през последните години се е стигнало до всеобщо затваряне на бензиностанции. От асоциацията на търговците на горина в Комотини показват, че броят на бензиностанциите в област Родопи е бил 110. В момента са останали 50, като 20 от тях не работят.

Въпросът със срутва на продажбите на бензиностанциите ще бъде подложен пред гръцкия министър ръководител Кириакос Мицотакис, който ще посети Комотини и Александруполис на 13 и 14 януари.

Търговците на горива упорстват гръцката страна да се намеси и да откри решение на казуса. Предлага се жителите на пограничните региони да могат да получат " гражданска карта ", с която да зареждат по-евтино горино в гръцките бензиностанции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР