43,95 точки от общо 100 е средният успех на столичните

...
43,95 точки от общо 100 е средният успех на столичните
Коментари Харесай

Важна информация от МОН за резултатите на седмокласниците от изпитите! Вижте линкове за скалата на успеваемостта

43,95 точки от общо 100 е междинният триумф на столичните седмокласници на националното външно оценяване (НВО) по математика. По български език и литература (БЕЛ) пък е 59,58 точки. Това научи „ Монитор “, откакто на уеб страницата на Регионалното ръководство по обучение в София бяха оповестени статистиките с успеваемостта на учениците в столицата. По нея родителите и седмокласници могат да се ориентират какъв е триумфът на детето им, спрямо другите кандидат-гимназисти. Майките и татковците имат опцията да сметнат какъв брой седмокласници водят тяхното дете по достижения и какъв брой са с по-нисък резултат. Данните демонстрират, че тазгодишният випуск се е показал по-добре от предшествениците си предходната година, когато междинният резултат по математика е бил към 33 точки, а по български език – към 38. По тази причина евентуално балът за вход в гимназия ще скочи.

Според изчисленията на „ Монитор “ на националното външно оценяване по български език и литература са се явили общо 9210 деца, а по математика – 9181. От тях оптималните 100 точки по математика са изкарали 118, а осем деца имат нула. По български език пък няма цялостни отличници, а учениците с нула точки са трима.

Средният резултат за страната към момента не е явен, като просветителният министър Красимир Вълчев заяви, че ведомството ще показа систематизираните резултати в четвъртък.

Тази година за първи път балът за гимназия ще се пресмята само и единствено в точки. Досегашният оптимален бал 36 ще се равнява на 100 точки. Също по този начин за първа година всички седмокласници би трябвало да аплайват, даже и тези, които по някаква причина може да са пропуснали националните изпити. Те имат право да подават документи единствено с годишните оценки от дипломата, които също се трансформират в оценки в образуването на бала. Така да вземем за пример шестицата се равнява на 50 точки, петицата на 39, четворката – 26, а тройката – 15. В бала вземат участие две оценки от свидетелството за приключен седми клас. Минималният бал ще бъде 30, в случай че детето има две тройки. Така на процедура даже и ученикът тотално да се е провалил на миниматурите или пък да ги е пропуснал, той ще кандидатства единствено с бележките от учебно заведение и при всички случаи ще бъде признат все накъде. От 16 до 22 юни се подават документи за кандидатстване за първо класиране, което ще бъде оповестено до 27 юни. Записването или заявяването за присъединяване във второ класиране ще бъде сред 28 и 30 юни. Второто класиране ще излезе до 4 юли, а записването е сред 5 и 7 юли. Броят на незаетите места ще стане явен до 10 юли. Според графика подаването на документи за присъединяване в трето класиране ще е от 11 до 13 юли. Резултатите ще станат ясни на 17 юли, а записването ще е сред 18 и 19 юли.
Родителите могат да видят статистиката на успеваемостта на учениците от София на националните външни оценения по математика и
български език на следните линкове:

http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2017_docs/statistika_BEL.pdf
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2017_docs/statistika_matematika.pdf
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР