42 партии ще участват в парламентарните избори в Германия през

...
42 партии ще участват в парламентарните избори в Германия през
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в изборите в Германия, сред тях партия на веганите

42 партии ще вземат участие в парламентарните избори в Германия през септември, което се прави оценка като връх, както и като индикатор за висока политическа ангажираност на обществото. Това съобщи представител на немските изборни управляващи, представен от ДПА.

Меркел още веднъж с най-голям рейтинг измежду политиците в Германия

От партиите, които ще излъчат претенденти, 16 се явяват за пръв път на национални избори, сподели Дитер Заррайтер, който дава отговор за организирането на изборите. По думите му броят на участващите политически обединения ще е най-големият от обединяването на Германия през 1990 година

" Това развиване опонира на ширещата се теза, че измежду жителите има отчаяние от политиката ", сподели Заррайтер. Той разяснява, че " за него политическият климат демонстрира, че наклонността на увеличение на изборната интензивност е допустимо да продължи и през 2017 година "

Историк: Мартин Шулц ще е по-добър немски канцлер за Европа

На последните парламентарни избори през 2013 година изборната интензивност се е повишила и е достигнала 71,5% при 70,8% през 2009 година На изборите през септември ще се явят общо 4828 претенденти - с 400 повече спрямо 2013 година - представляващи партии от твърдолинейния ляв набор и радикалната десница до такива, които приканват за дейности в поддръжка на вегетарианците и веганите, животните, хип-хопа и повече нематериалност в политиката.

Единственият случай след обединяването с повече претенденти е бил през 1998 година, когато те са били над 5000. От имащите право на глас идващия месец общо 61,5 милиона души към 3 млн. го получават за пръв път. При Зелените има най-вече претенденти дами, 46,9%, а минимум са при съдружниците на канцлера Ангела Меркел от партия Християнсоциален съюз, 22,2%.

Омръзна ли Меркел на Германия?

Най-младият претендент е Флорис Беер от антисистемната партия " Партията ", който ще навърши 18 години дни преди изборите, а най-възрастният - 89-годишната Барбара Рютинг, писателка и актриса, претендент на В-партията - партията на смяната, вегетарианците и веганите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР