42-годишният турски гражданин, управлявал тира в чиято кабина на ГКПП

...
42-годишният турски гражданин, управлявал тира в чиято кабина на ГКПП
Коментари Харесай

Турският шофьор, хванат със 7,620 кг екстази, остава в ареста

42-годишният турски жител, управлявал тира в чиято кабина на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ бяха открити близо 8 кг екстази, остава в ареста.

Окръжен съд-Хасково, по искане на прокуратурата, му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Той е упрекнат, че с товарен автомобил с непозната регистрация направил опит да придвижи през границата на страната от България в Турция високорисково наркотично вещество – екстази с общо бруто тегло 7.620 кг на обща стойност 190 500 лева Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък, сочат от прокуратурата.

Ако бъде приет за отговорен, плануваното от закона наказване е „ отнемане от независимост “ от 15 година до 20 година и глоба от 200 000 до 300 000 лв..

От събраните все още доказателства, разпитите на очевидци и материални доказателства, както и от самопризнанията на водача се открива, че е направил закононарушението, сочат от съда. Според окръжните магистрати е налице действителна заплаха 42-годишният да се укрие или да извърши закононарушение, като се има поради, че не е български жител и няма адресна регистрация на територията на страната.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР