41 души, сред които най-малко две деца и един член

...
41 души, сред които най-малко две деца и един член
Коментари Харесай

41 души са загинали при самолетната катастрофа на летище Шереметиево

41 души, измежду които минимум две деца и един член на екипажа, са починали в неделя, откакто аероплан на "Аерофлот " направи спешно кацане на московското летище "Шереметиево " и избухна в пламъци, предадоха осведомителните организации.

Кадри от случая демонстрират по какъв начин пътническият аероплан "Сухой Суперджет 100 " избухва в пламъци и продължава да се движи по пистата преди да спре и пасажери да стартират да излизат през спешните изходи. Според следователи резервоарът се е запалил при приземяването. От 78 души на борда, в това число членове на екипажа, са оживели 37 души, заяви Руският следствен комитет в изказване. Ранените са настанени в лечебни заведения.

"Аерофлот " заяви, че полет СУ1492 от Москва до Мурманск е бил заставен да се върне на летището по "технически аргументи ". Започнало е следствие на случая, а от компанията са задействали спешен щаб. Говорителката на Руския следствен комитет Светлана Петренко съобщи, че ясни резултати за аргументите и събитията към случая ще бъдат показани след изцяло следствие, основано на данни. Президентът Владимир Путин и министър председателят Дмитрий Медведев изрекоха своите съболезнования и подредиха цялостно следствие на злополуката.

Според локални медии водачът на самолета е изпратил минимум един сигнал за помощ след политане. Според други информации самолетът е бил ударен от гръмотевица, съобщи Българска телеграфна агенция. Службата за радарно следене сподели, че самолетът е направил два кръга над Москва преди да кацне спешно след единствено 30 минути във въздуха. Следователите преглеждат няколко версии като причина за случая.

Руските осведомителни организации оповестиха, че самолетът е създаден през 2017 година и е бил обслужен през април т.г. "Сухой Суперджет 100 " е първият нов пътнически аероплан, създаден след разпадането на Съветския съюз. Той се употребява за къси дистанции и бе утвърден за полети през 2011 година Държавната самолетна компания "Аерофлот " разгласи покупката на 100 самолета от този вид в края на 2018 година

Самолет "Сухой Суперджет " се разруши в Индонезия през 2012 година, при което починаха всичките 45 души на борда. Като причина за случая тогава бе посочена човешка неточност. Руски публични представители обявиха, че към този момент е рано да се приказва за прекъсване от полети на този тип самолети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР