41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители

...
41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични вещества, откриха митническите служители
Коментари Харесай

Намериха над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества на ``Капитан Андреево`` - 112

41 049 лекарствени таблетки, съдържащи наркотични субстанции, откриха митническите чиновници на " Капитан Андреево ".

На 24 септември на пункта дошъл лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички българи. 

Пътниците заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която е открито, че кашоните са цялостни със 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пластмасови шпули.



При последвалия физически надзор в 48 бобини с прежда са открити укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.

На единия от пасажерите е повдигнато обвиняване.



Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор, оповестяват от Агенция " Митници ". Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейския съюз. Това е най-големият случай с този вид медикаменти, оголен от митническите чиновници на " Капитан Андреево " през 2022 година




Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР