400 млн. лева са предвидени за бизнеса в актуализацията на

...
400 млн. лева са предвидени за бизнеса в актуализацията на
Коментари Харесай

Гълъб Донев: 140 000 работници месечно ще бъдат обхванати от...

400 млн. лв. са планувани за бизнеса в актуализацията на бюджета

„ Това, което е планувано в актуализацията на бюджета, са към 400 млн. лева, които да бъдат ориентирани към бизнеса – за опазване на заетостта, за компенсиране на бизнесите, които изпитват усложнения в резултат на рецесията. Друга мярка е ориентирана към затворените бизнеси. Искам да подчертая, че и в двете ограничения – 60/40 с дизайна, който работи от юни месец, и в новата мярка 75/0, са включени самоосигуряващите се лица. Така, че за всички, които са наранени по някакъв метод от рецесията, тези ограничения ще сработят”, уточни вицепремиерът. Това съобщи служебният обществен министър и вицепремиер Гълъб Донев в ефира на NOVA.

Около 140 000 служащи и чиновници на месец ще бъдат обхванати от ограниченията за поддръжка. Това е, може би, малко повече от междинния брой наранени от началото на пандемията досега. Няма да остане някой, който е обиден от ограничаващите ограничения, който да не бъде подпомогнат”,подчерта той.

Той уточни, че помощи ще се изплащат в идващия месец. При актуализация на бюджета и гласоподаване на Народното събрание на оферти бюджет за антикризисните ограничения, средствата ще се получат в края на октомври.

„ Запазват се съвсем всички настоящи досега ограничения. Мярката 80/20 няма да продължи да съществува. Всички, които са попадали в тази мярка, са получавали и пари по мярката 60/40. В момента безусловно всички бизнеси, които имат понижение в оборотите с 30% и 40%, попадат в мярката 60/40”, изясни Донев.

Парите се получават от работодателя, който разпределя средствата сред чиновниците си. Министърът даде образец с фитнес център, при който потенциалът е понижен до 30%. Тогава оборотът ще е намалее с над 40% и притежателят ще попадне в мярката 60/40. В този случай страната ще му изплати 60% от осигурителния приход на работещите

Министърът изрази мнение, че може би е имало координираност сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи при гласуването им на актуализацията на бюджета.

Той съобщи, че в случай че бъде поканен в идващия длъжностен кабинет, той още веднъж ще се отзове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР