40 състезатели са номинирани за отличието Спортист на година на

...
40 състезатели са номинирани за отличието Спортист на година на
Коментари Харесай

40 състезатели с номинации за „Спортист на годината на Община Плевен“ за 2023 г.

40 състезатели са номинирани за оценката " Спортист на година на Община Плевен " за 2023 година. Номинациите са от 14 типа спорт - баскетбол, бокс, битка, карате, лека атлетика, мотоциклетизъм, насочване, плуване, спортни танци, пукотевица, тенис на корт, триатлон, шахмат, хандбал. Това демонстрира систематизираната информация от отдел " Спорт " на Община Плевен.

По традиция всяка година Община Плевен отличава изявени състезатели в следните категории: „ Спортист на годината ” (без възрастови ограничения), „ Перспективни състезатели ” (до 14 години), „ Отбор на годината ” и „ Треньор на годината ”. В първите две категории могат да се включат както самостоятелни състезатели, по този начин и спортисти от груповите спортове, които са отличени с самостоятелни награди на публични шампионати и/или са част от националните тимове по съответния спорт.

В период до 22.12.2023 година спортните клубове в община Плевен имаха опция да предлагат свои изявени състезатели, тимове и треньори. След този период направена анкетна карта с номинираните е изпратени до спортните клубове от общината и до членовете на комисията за осъществяване на класацията. Срокът за показване на попълнените карти е до 8 януари 2024 година, след което комисията ще заключи резултатите и ще дефинира спечелилите и подгласниците в четирите категории

В категория " Перспективен играч " (до 14 години) номинации са получили 32 млади спортисти от плевенски клубове от 12 типа спорт.

В категория " Отбор на годината " са постъпили 8 номинации - за баскетболен клуб " Спартак ", Боксов клуб " Мизия 80 ", Спортен клуб по битка – Плевен, Клуб по бойни изкуства " Петромакс " - кадети, Спортен клуб по карате " Спартак 14 ", Спортен клуб по пукотевица - Плевен, Хандбален клуб " Полюс ТМ ", Спортен клуб по шахмат " Спартак Плевен XXI ".

В категорията " Треньор на годината " са препоръчани 7 номинации - Детелин Далаклиев (бокс), Александър Владимиров (бокс), Радостин Шиндов, (борба), Любка Денчева (спортни танци), Милена Кирниколова (карате), Йонко Вутов (хандбал) и Тодор Тодоров (баскетбол).

Регламентът за класацията " Спортист на година на община Плевен " за 2023 година е одобрен от кмета доктор Валентин Христов по предложение на 9-членна комисия с ръководител Росен Височков - общински консултант. В състава на комисията са общински съветници, чиновници от отдел „ Спорт “ в Община Плевен, представители на Спортното учебно заведение „ Георги Бенковски “ и на ММС.

Официалната гала по награждаване на отличените в „ Спортист на годината на Община Плевен “ за 2023 година ще се организира на 25.01.2024 година от 18.30 ч. в зала „ Катя Попова “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР