40% ръст на чуждестранните туристи се отчита през последната година

...
40% ръст на чуждестранните туристи се отчита през последната година
Коментари Харесай

Ръст на туристите в Пловдив

40% растеж на задграничните туристи се регистрира през последната година в Пловдив. Градът става все по-привлекателна дестинация за гости и от Арабските страни. Това стана ясно по време на деветата интернационална среща за туризъм, в която взеха присъединяване над 40 туроператори от 15 страни.

Пловдив

Ръстът на задграничните туристи в Пловдив е резистентен през последните години. През тази обаче посетителите са се нараснали фрапантно. Причината е, че градът ще бъде първата българска европейска столица на културата през 2019-а. Основните групи туристи са от Франция, Германия, Испания и Италия. Пловдив се оказва прелъстителен и за румънци и руснаци.

Виделина Гандева – шеф на Общинско дружество „ Туризъм “: Все повече се ускорява ползата към Пловдив като град на преживяванията и като фестивален център. Център, в който събитията се случват всеки ден, дори и по няколко пъти дневно. Културният календар е все по-богат.


За 2019 година към този момент има запитвания от туроператори, които желаят самостоятелен метод към всеки един екскурзиант.
Виделина Гандева – шеф на Оперативна програма „ Туризъм “: Което значи, че би трябвало да си създадем един доста прекрасен план на хотелската база. Близките дестинации до Пловдив също ще бъдат облагодетелствани и чисто стопански, тъй като аз считам, че хотелската база няма да бъде задоволителна.
Туроператорите сполучливо притеглят и гости от Арабските страни. А пакистанци и индийци имат интерес към манастирите в района и културното завещание.
Надя Георгиева – туроператор: Основно идват за към ден-два в Пловдив. Имах в последно време едно характерно питане за тракийското завещание и трябваше тези дни да изготвя стратегия за посетители от Португалия, които се интересуват от траките.


Очаква се през 2019 година над 2 милиона души да посетят Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР