40% от хората нямат никакви симптоми по време на COVID-19,

...
40% от хората нямат никакви симптоми по време на COVID-19,
Коментари Харесай

Вижте 7-те признака, че сте преболедували коронавируса, без да разберете

40% от хората нямат никакви признаци по време на COVID-19, а огромна част изкарват инфекцията с леки или пренебрежими неразположения, които могат да се сбъркат с простуда.
Уточняваме, че в случай че сте имали някой от признаците, за които ще прочетете, не значи, че сигурно сте преболедували ковид. Признаците са събрани на база лекарски наблюдения, само че и самите доктори прецизират, че тези признаци могат да се дължат и на елементарна простуда или различен вирус.

1. Имали сте „ неприятна настинка” - изследвания демонстрират, че коронавирусът е циркулирал измежду нас малко по-рано, в сравнение с се разгласи публично. Ако сте имали по-тежка простуда със признаци като температура, тресчица, затруднено дишане, изнемощялост, болки в мускулите, загуба на усет и подушване, възпалено гърло, запушен нос, повръщане или диария, то е допустимо да сте прекарали COVID-19.
2. Загубили сте усет и подушване - това е един от най-разпространените признаци на COVID-19. Обикновено обонянието се връща след 7-10 дни. Обърнете внимание, че загубата на усет и подушване може да е породена и от други положения като грип, зараза на синусите и алергии.
3. Косата ви е почнала да пада повече внезапно - доста хора, които са се възстановили от ковид, са забелязали, че косата им стартира да пада повече след прекараната зараза. Трябва обаче да знаем, че косопадът се дължи и на доста други фактори - като стрес, бременност, загуба на тегло или други болести, които не са свързани с COVID-19.
4. Задъхвате се на моменти - това е един от по-често срещаните признаци на ковид. Не е ясно какъв брой време след прекараната зараза продължава, лекарите настояват, че зависи от организма на всеки.
5. Имали сте упорита кашлица - тя постоянно е суха. 43% от инфектираните с ковид имат този признак от 14 до 21 дни след заразяването.
6. Били си доста, доста изморени - това е един от най-честите признаци на ковид. 53% от инфектираните усещат отмалялост до 60 дни след позитивен тест. Все отново би трябвало да имаме поради, че умората е признак, който изпитваме постоянно и поради разнообразни условия.
7. Имали сте странни и продължителни признаци - проучвания сочат, че 78% от хората, прекарали инфекцията, са имали необикновени признаци, които варират необятно - обриви, зачервени очи, диария, повръщане. Те, несъмнено, могат да се дължат и на други здравословни проблеми.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР