40-метрова тръба за отпадни води изплува на плаж край Созопол.

...
40-метрова тръба за отпадни води изплува на плаж край Созопол.
Коментари Харесай

40-метрова тръба за отпадни води изплува на плаж край Созопол

40-метрова тръба за отпадни води изплува на плаж край Созопол. За да ревизират има ли изтичане на фекални води, в региона пристигнаха представители на няколко държавни институции.

Тръба от заустване на отпадни води изплува на плаж край Созопол. Снимките с канализационната тръба на плажа на къмпинг „ Златна рибка ” бяха качени в обществените мрежи от поданици на Созопол.

" Морето си ги изкарва и си ги взема мръсотиите,ако не го чистим ние ", сподели Христо Тодоров, гражданин на Созопол.

Само че тръбата не е елементарен битов боклук, а част от системата за дълбоморско заустване на пречистените води на Созопол. Кметът свика всички, работили по построяването на водния цикъл. Те успокоиха, че при повредата няма приключване на фекални води в морето

" Пречиствателната станция продължава да си работи и то в рамките на индикаторите, които са заложени. Водата по никакъв метод не може да бъде третирана като недобре пречистена ", сподели още Красимир Кръстенов, шеф на ПОСВ - Созопол.

Извършвали непрекъснат надзор на пречистената вода. " Това са фосфор, азот, нитрати, биологично нужда от О2 и Наказателно-процесуален кодекс, което е химична нужда от О2 ", съобщи Йовка Папанчева, лаборант в ПОСВ - Созопол.

На място дойдоха и специалисти на Басейнова дирекция, с цел да вземат проби от морската вода. " В момента имаме подготвена измерена електропроводимост, която сега е 29 000. Какво значи това? Нормална за морска вода ", съобщи Димитър Георгиев, Басейнова дирекция - Бургас.

Въпреки това жителите на Созопол желаят прокуратурата да се самосезира. " И като цяло се надяваме и прокуратурата да си свърши работата по отношение на всички планове, които са осъществявани през годините в общината ", добави Христо Бардуков, гражданин на Созопол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР