40 градуса: Гръмотевични бури и високи температури днес. След обяд

...
40 градуса: Гръмотевични бури и високи температури днес. След обяд
Коментари Харесай

40 градуса: Гръмотевични бури и високи температури днес


40 градуса: Гръмотевични стихии и високи температури през днешния ден. След обяд през страната ще премине леден атмосферен фронт.

Привечер и през нощта против вторник над съвсем цялата страна ще е най-вече ясно със слаб източен вятър. По-голяма е вероятността от превалявания над крайните северозападни региони, където не е изключено да превали и прегърми.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 18° и 22°С. Най-високи чакаме да са стойностите в равнините и към река Дунав – до 23°С, както и малко по-ниски – в планинските региони и към София – до 19-20°С.

 Прогноза за 29.08.: Гръмотевични стихии и високи температури ни чакат във вторник

През деня във вторник ще е най-вече слънчево и горещо. След обяд и през нощта против сряда, чакаме през страната ни да премине добре изразен леден атмосферен фронт, като температурите до вечерта бързо ще се намалят. Ще се разразят мощни гръмотевични стихии, като по-значителни ще са явленията изначало над Северозападна и Западна България, а през нощта против сряда и над централните и източни региони.

Ще има условия за интензивни и обилни по количества превалявания и едра градушка. След обяд  вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще са в необятен контрастност и ще са сред 33-35°С в Северозападна България, много по-горещо до 37-39°С чакаме в Югоизточна България.

Поради предстоящите мощни гръмотевични стихии е издадено и предизвестие за гръмотевични стихии и обилни превалявания.

Издаваме код за слаби гръмотевични стихии и проливни превалявания, като предстоящото сумарно количество дъжд ще е сред 15-20л./кв. м. Валежите над тези региони ще са най-вече в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Издаваме този код за проливни превалявания. Валежите ще са на изолирани места над посочените региони и ще са обилни по количества. Отново ще има условия за градушки. Бъдете внимателни и от вероятни местни наводнения в планинските региони, като преливания на планински реки.

Очакваните превалявания могат да доближат до 25-40 л./кв. м.

Над тези региони ще са съпроводени и от засилена гръмотевична активност, мощен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления).

През нощта против вторник ще доминира ясно време. През деня ще е най-вече слънчево и горещо. Максималните температури на въздуха ще бъдат –28-30°С, а на морската вода – 25°-26°С.

Ще следим слаб до сдържан бриз. Вълнението ще е сред 1-3 бала.

През нощта против вторник тук-там към Софийското поле и с развиване на купеста облачност, като не са изключени превалявания и гръмотевични стихии.

Минималните температури ще се покачат и ще са сред 18-19°С. През деня ще е най-вече слънчево и горещо. Около обяд от запад облачността ще се усили и вятъра ще се усили. Очакват се превалявания и гръмотевични стихии. Преди захлаждането температурите ще са сред 35-37°С, само че след студеният фронт бързо ще се намалят и ще са под 30°С.

до обяд ще е уместно за туризъм, само че след обяд бъдете деликатни. Отново ни отлично време за разходки и туризъм, само че дано да се вземат под внимание предстоящите превалявания. След обяд и през нощта против неделя  в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан, а по откритите и високи елементи и мощен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра – към 22°.

След обяд над по-голямата част от полуострова чакаме да премине добре изразен леден атмосферен фронт. Температурите от северозапад ще се намалят, а захлаждането ще обхване съвсем целя полуостров. Ще се разразят мощни гръмотевични стихии. Над Гърция остава слънчево и горещо и през идващите 24 часа!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР