40-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мярка,

...
40-годишен мъж от Варна бе осъден за нарушаване на мярка,
Коментари Харесай

Варненец, спипан в издънка по време на карантина, се споразумя със съда

40-годишен мъж от Варна бе наказан за нарушение на мярка, издадена срещу разпространението на заразна болест по хората – наставление, издадено от РЗИ – Софийска област, след влизането му от рискова страна за слагането му под карантина за период от 10 дни.

Деянието  е  закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на импортирано за разглеждане и утвърдено от Районен съд - Варна съглашение,  на подсъдимия бе наложено наказване " пробация “. В продължение на 6 месеца той ще предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник също за период от 6 месеца.

Самото нарушаване било установено на 11 февруари предходната година, единствено два дни след връченото му наставление, при инспекция на посочения адрес във Варна, където 40-годишният мъж трябвало да извършва карантинните ограничения и да не напуща жилището.       

Подсъдимият признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е окончателен
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР