40 години са далеч от старостта, но за да не

...
40 години са далеч от старостта, но за да не
Коментари Харесай

Ендокринолог съветва с какво да се храним след 40 г.

40 години са надалеч от старостта, само че с цел да не я ускорявате на тази възраст е време да изключите някои храни от менюто си и да добавяте други.

През това десетилетие стартират да се виждат следствията от бурната младост и неправилните диети. Ендокринологът Зухра Павлова показва какво меню ще ви помогне да изглеждате ужасно и да избегнете проблеми със сърцето, черния дроб, ставите и наднорменото тегло. Лекарят акцентира, че колкото повече остаряваме, толкоз по-внимателно би трябвало да следим храненето.

Разнообразното хранене е належащо на първо място за поддържане на целия организъм и по-специално микробиома в крепко положение. За задачата менюто би трябвало да включва: варива: грах, фасул, леща, фасул мунг, нахут, боб; зърнени храни: освен ориз или елда, само че и просо, сорго, царевица, лимец, киноа; млечни артикули: най-вече кисело-млечни артикули (кисело мляко, кефир, ферментирало печено мляко), защото те имат отличен резултат върху тялото като цяло и върху микробиома.

Павлова означи, че е належащо да се съблюдава значимо предписание - по-често да се използват храни, които съдържат витамини и субстанции, които се опълчват на възпалителните процеси в организма. Тези субстанции и витамини са: омега-3 мастни киселини (морска риба); полиамини, които спомагат за понижаване на натрупването на метаболитни артикули (зрели сирена, гъби, грейпфрут); полифеноли - отлични антиоксиданти (всякакви зеленчуци, плодове, зеле, в това число кисело зеле); магнезий (елда и ядки); сперматинът е един от ефикасните стимулатори на процеса на самопречистване на организма (покълнали зърнени и бобови растения); куркумин - едно от най-известните противовъзпалителни средства (куркума); витамин С е мощен антиоксидант (цитрусови плодове, броколи, зеле, кимчи, морски зърнастец, касис).

Друго предписание е да пиете колкото е допустимо повече вода, билкови чайове, какао и даже кафе.
Лекарят също приканва изцяло да се откаже от бързото хранене. Според нея модифицираните и пържени храни, изключително месото, предизвикват инфектиране на черния дроб, кръвоносните съдове и ставите. Всичко това води до проблеми с кожата, метаболизма и затлъстяването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР